In the spotlight: Almere, één met het water

In de aanloop naar de Dutch Water Week zetten we een aantal betrokkenen in de spotlights. We trappen af met Nik Smit. Vijf vragen aan de directeur van Almere City Marketing. “Wij willen laten zien hoe water bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven.”

 

Wat is de rol van Almere in de Dutch Water Week?
“Almere is vanzelfsprekend de locatie waar het allemaal gebeurt. Wij faciliteren graag en ontvangen de deelnemers en bezoekers met open armen.”

Wat betekent de Dutch Water Week voor Almere?
“We willen de mensen die dat nog niet weten, laten zien hoe waterrijk Almere is, hoe de watersport hier wordt gestimuleerd en floreert en hoe wonen aan het water bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven.”

Waarom zijn de Dutch Water Week en Almere een goede match?
“Onder meer vanwege de bereikbaarheid. Met aan de ene kant het Gooimeer en het IJmeer en verderop het Markermeer zijn wij zogezegd echt verbonden met het water. Almere heeft drie havens, heel veel woningen aan het water en tal van mogelijkheden voor watersporters en andere liefhebbers van waterrecreatie. Het was voor mij persoonlijk de reden om in Almere te gaan wonen. Ik ben zelf een gepassioneerd zeiler.”

Wat weten we nog niet van Almere maar moeten we wél weten?
“We hebben hier 800 bruggen, dat zijn er twee keer zo veel als in Venetië. We hebben elf stranden, een lange kustlijn en ik kan zo nog wel even doorgaan. Mensen in Tilburg weten waarschijnlijk niet hoe waterrijk en groen de stad Almere is. Je moet weten hoe watersportminded we zijn. We hebben een groot catamaranstrand, een jeugdzeilcentrum en een grote diversiteit aan watersporten. Windsurfster Lilian de Geus is in Almere groot geworden en roeier Niki van Sprang heeft het hier ook op de lange vaarten geleerd en het tot de Olympische Spelen gebracht.

Heb je nog een tip voor de bezoekers en waar kijk je zelf erg naar uit?
“Wanneer je hier toch komt voor al het moois in de Dutch Water Week dan kun je wellicht ook een bezoekje plannen aan de Floriade die dan aan de gang is. Verder raad ik de bezoekers met kinderen aan om het centrum te bezoeken, waar bij het stadsstrand Optimist on Tour zijn tenten heeft opgeslagen. Daar kunnen kinderen op een leuke manier kennismaken met de watersport. Zelf hoop ik zo veel mogelijk mee te krijgen van de activiteiten en kijk ik zeker uit naar een bezoekje aan de Race Village.”

 

 

Meer Nieuws

Walibi Village biedt exclusieve korting voor Dutch Water Week

Walibi Village biedt exclusieve korting voor Dutch Water Week