Dutch Water Week 2024: Het is bijna zo ver

Dutch Water Week 2024

Op 25 mei is het dan eindelijk zo ver, de derde editie van de Dutch Water Week. De Dutch Water Week, powered by Allianz, is een breed watersportfestival dat in het teken staat van bekijken, beleven en beoefenen. Van Gerven: ‘Als Watersportverbond hebben we onder meer als doel om meer mensen vaker te laten watersporten. De Dutch Water Week is een podium waarop we ons brede scala aan mogelijkheden op een toegankelijke manier kunnen presenteren aan een brede doelgroep.’

Van suppen tot roeien en van kanoën tot windsurfen; de Dutch Water Week heeft werkelijk alles te bieden voor de watersportliefhebber. De week zelf is gratis toegankelijk. Voor deelname aan sommige activiteiten kan een kleine bijdrage worden gevraagd. Dit feestelijke watersportfestival biedt voor elk wat wils, Met onder andere Optimist on Tour XL en clinics voor jong en oud. Kortom, een evenement waar je kunt genieten van de wateren rond Almere, Lelystad en Amsterdam!

Allianz Regatta

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de Allianz Regatta dit jaar niet doorgaan. De Allianz Regatta stond gepland van 26 mei tot 2 juni 2024. In 2025 zal de Regatta weer terugkeren naar Almere, Flevoland. Het Wereldzeilen Wereldbeker evenement van World Sailing heeft dit jaar niet genoeg inschrijvingen in de 10 Olympische disciplines van zeilen, windsurfen en kitefoilen. Dit is vanwege de vele andere evenementen die plaatsvinden in dit Olympische jaar in de nogal volle kalender met Europese kampioenschappen, wereldkampioenschappen, “Last Chance Regattas” en coach/test evenementen op de Olympische wateren in Marseille. Deze volle agenda is ook deels te wijten aan een kortere Olympische cyclus van slechts drie jaar.

Programma

Meer over het programma van de Dutch Water Week vind je hier. Op deze pagina worden ook regelmatig updates geplaatst.

Meer Nieuws

Beleef, bekijk of beoefen allerlei watersporten tijdens de Dutch Water Week

Beleef, bekijk of beoefen allerlei watersporten tijdens de Dutch Water Week