De zomer is begonnen! Tijd voor twee dagen fun en feest op en aan het water! Zien we jou ook in Lelystad of Almere?

Vandaag is volgens de meteorologen de zomer begonnen! En er is heerlijk Hollands watersportweer voorspeld voor dit weekend. Met morgen zelfs de hele dag zon. Op het programma van de Dutch Water Week staan veel leuke activiteiten om er een topweekend op en aan het water van te maken en af te sluiten met een feestje op het Almeerderstrand. Met een hapje, een drankje en je voeten lekker in het zand!

Kom je wingen in Lelystad?

In Lelystad kun je dit weekend voor € 15,- een workshop bij Toms Beach & Surf een workshop wingen volgen. Of je nu een beginner bent of een ervaren surfer, wingen, ook wel bekend als wingsurfen, wingsuppen of wingfoilen, is gemakkelijk te leren.
Tijdens de workshop wingen bij Tom maak je geen gebruik van een foil, maar leer je het op een sup of surfplank. Op deze manier kun je je focussen op hoe je de wing en de wind het beste samen kunt laten werken. De workshops vinden plaats van 12.00- 13.30 uur, 14.00- 15.30 uur en 16.00- 17.30 uur. Boek hier je workshop wingen! 

Volg dit weekend een clinic surfski op het Bovenwater of bij het Bataviastrand

Op 1 en 2 juni kun je in Lelystad een clinic surfski volgen! Een surfski combineert eigenlijk het beste van kajakken en surfen. Door het slanke ontwerp kun je er ook mee surfen op de golven. Zowel voor de ervaren peddelaar als de beginner is een surfski vaak een nieuwe ervaring.
Tijdens de introductieles krijg je tips voor een goede peddeltechniek voor de surfski en er worden oefeningen gedaan op het water, zoals snel weer in de boot klimmen mocht je toch in het water belanden. Bij surfski noemen ze dat de re-entry. De clinic duurt twee uur en kost tijdens de Dutch Water Week € 65,- per persoon.

Join de Urban Sports Games in Almere op 1 en 2 juni!

Als onderdeel van de Urban Sports Games wordt op het stadsstrand in Almere Centrum een 27 meter lange skimpool neergelegd. Skimboarden kan op vlakke stranden, rivieren, maar ook in fonteinen of op een waterbaan in de stad, zoals dit weekend in Almere. Kom je het ook proberen? Er worden gratis workshops gegeven door de ervaren skimboarders van Team Waalhalla Nijmegen en er zijn wedstrijden voor zowel amateurs als professionals. Durf je het skimboarden niet aan, dan is er ook genoeg te beleven en te bekijken!

Zondag 2 juni openen we het strandseizoen: het wordt een feestje in Almere!

Na een week vol watersporten in Amsterdam, Lelystad en Almere, sluiten we het watersportfestival zondag 2 juni af met een Open Strand Feestje op het Almeerderstrand. Of je nou jong bent of oud, ervaren of onervaren, voor elke watersportliefhebber is er iets te doen. Je kunt je opgeven voor een proeftraining sloeproeien of vanaf het Almeerderstrand diverse watersportclinics volgen bij Sail-Today. Hier vind je meer informatie over wat er zondag te doen is!Je kunt ook gewoon lekker komen chillen en samen met ons het strandseizoen inluiden. De DJ van Strandfestival Zand verzorgt vanuit de iconische ZANDbus de zomerse sferen. Voor drankjes, ijsjes en lekkere snacks in exotische sferen kun je er ook goed terecht!  

Meer Nieuws

Jullie leukste Dutch Water Week ervaringen nemen we mee naar volgend jaar!

Jullie leukste Dutch Water Week ervaringen nemen we mee naar volgend jaar!

Kitefoiler Roderick Pijls nam tijden de Dutch Water Week een kijkje bij de Urban Sports Games in Almere

Kitefoiler Roderick Pijls nam tijden de Dutch Water Week een kijkje bij de Urban Sports Games in Almere

Tijdens de Dutch Water Week is het in Almere ook mogelijk om kennis te maken met aangepast watersporten!

Tijdens de Dutch Water Week is het in Almere ook mogelijk om kennis te maken met aangepast watersporten!