Dutch Water Week duurzaam evenement

Tijdens de tweede editie van de Dutch Water Week zijn er diverse kwaliteitsslagen gemaakt op het gebied van duurzaamheid en innovatie. De Allianz Regatta World Cup, onderdeel van de Dutch Water Week, draait volledig op waterstof; een unicum in de evenementen. Dit doen we samen met Missie H2.
Tijdens de tweede editie van dit toernooi in Almere en Lelystad zijn op meerdere fronten verbeteringen doorgevoerd. Zowel inhoudelijk, als op het gebied van duurzaamheid, als op het gebied van kwaliteit van het wedstrijdwater. Arno van Gerven, algemeen directeur van het Watersportverbond legt uit: “Alle extra stroomvoorzieningen draaien we dit jaar op waterstofaggregaten in combinatie met accupakketten die we weer met waterstofaggregaten opladen. We werken samen met een unieke combinatie van drie partijen die wij als bond aan elkaar gekoppeld hebben; Gen Power, Missie H2 en Watson.”
“Ook zijn we best trost op het feit dat we voor deze editie van de Allianz Regatta nog veel meer robotboeien inzetten. Deze zelf varende boeien maken gebruik van GPS-technologie om op de juiste plaats te komen en te blijven. Hierdoor hebben we minder mensen nodig en vooral minder boten om de boeien uit te leggen. Kortom, we beloven als Allianz Regatta dat we alle extra stoomvoorzieningen op een duurzame manier hebben gerealiseerd.”
Ook het veelbesproken fonteinkruid komt aan de orde. Van Gerven legt uit. “Dit jaar hebben we veel minder last van Fonteinkruid omdat het een veel kouder voorjaar is geweest. En zoals het er nu naar uitziet hebben we, mede dankzij de komst van de Allianz Regatta, volgend jaar toestemming van alle betrokken partijen om het fonteinkruid, in het gebied van de wedstrijdbanen, te maaien.”