Na een week vol activiteiten afsluiten met een feestje

Na een week vol activiteiten sluiten we de Dutch Water Week af met een feestje op het Almeerderstrand, kom je ook?

Na een week vol watersporten in Amsterdam, Lelystad en Almere, sluiten we het watersportfestival dit jaar af met een Open Strand Feestje op het Almeerderstrand. Of je nou jong bent of oud, ervaren of onervaren, voor elke watersportliefhebber is er iets te doen. Je kunt ook gewoon lekker komen chillen en samen met ons het strandseizoen inluiden. De DJ van Strandfestival Zand verzorgt vanuit de iconische ZANDbus de zomerse sferen. Voor drankjes, ijsjes en lekkere snacks in exotische sferen kun je er ook goed terecht!

Kom naar het Almeerderstrand voor het ultieme vakantiegevoel

In de afgelopen jaren is aan het Almeerderstrand een nieuw strand- en duinlandschap ontstaan. Een combinatie van water, strand, duinen, schaduwrijke bomen én stad; een heerlijk wijds uitzicht tegen de achtergrond van een moderne skyline.

Tijdens het Open Strand Feestje op 2 juni vind je er, naast alle watersportactiviteiten en (top)sporters die je tips & tricks geven, bijvoorbeeld ook een silent disco, camper concerten, een street art wandeling en ademsessies met Almere Bootcamp. 

Voor iets lekkers kun je terecht bij de oesterbar, bubbels van Dunes of op het terras bij Zuyder. Er is bubble tea van RamenRamen, je kunt een ijsje halen bij de ijsscooter van Mint en smullen van Ajuma veggie bitterballen in heerlijke exotische smaken. Ook op het terras van Poortdok kun je genieten van een drankje met uitzicht op het IJmeer.

De meeste activiteiten vinden plaats aan de noordkant van het strand, tegenover de Duinhal. Aan de andere kant van het Almeerderstrand staat de deur open bij de Almeerse Reddingsbrigade en kan je mee op ontdekking met de nieuwe makers van StrandLAB. 

Zin om te surfen, suppen of zeilen op een catamaran?

Tijdens de Dutch Water Week, die al begint op 25 mei, kun je bij Sail-Today naast suppen en windsurfen ook kennismaken met heel veel andere soorten watersport zoals zeilen, wingfoilen en catamaranzeilen.

Op 1 juni geven Team Allianz zeilers Laila van der Meer en Bjarne Bouwer bij Sail-Today tips voor het catamaranzeilen. Tijdens de Olympische Spelen komen zij uit in de Nacra 17 klasse: een foilende catamaran. Op 2 juni verzorgt Sail-Today de clinics vanaf het Almeerderstrand. Lijkt het je leuk om een keer iets nieuws te proberen? Meld je snel aan!

Proeftraining sloeproeien vanaf het Almeerderstrand

Sloeproeien Almere laat je op 2 juni vanaf het strand kennismaken met roeien in een originele reddingssloep. Naast een ervaren stuurman van de vereniging is er per clinic plek voor 8 deelnemers. Ervaring is niet nodig, met een zwemdiploma en goede basisconditie kun je meedoen. We raden je aan gemakkelijk zittende kleding te dragen en een flesje water en een petje mee te nemen voor als het warm is. Aanmelden voor de proeftraining kan hier.

Kinderen t/m 12 jaar krijgen zeil- en surftips van Nederlandse topsporters!

Bij Optimist on Tour krijgen kinderen (met zwemdiploma) van gecertificeerde instructeurs uitleg over zeilen, suppen en kanovaren. Binnen no time kunnen ze daarna zelfstandig het water op. Tijdens de Dutch Water Week zijn er veel olympische zeilers en surfers aanwezig om extra tips te geven en mee op de foto te gaan! Op de website van Optimist on Tour staat welke sporters wanneer aanwezig zijn en vind je het aanmeldformulier. Deelname is gratis. 

In Almere is aangepast watersporten ook mogelijk. Op doordeweekse dagen van 15:00 en 18:00 uur en in het weekend van 10:30 tot 17:30 uur. Meer informatie over de mogelijkheden en aanmelden hiervoor kan via info@optimistontour.nl. Op 2 juni is ook de ambassadeur van Sailwise, Jorien Hin op het Almeerderstrand aanwezig

Meer Nieuws

Jullie leukste Dutch Water Week ervaringen nemen we mee naar volgend jaar!

Jullie leukste Dutch Water Week ervaringen nemen we mee naar volgend jaar!

Kitefoiler Roderick Pijls nam tijden de Dutch Water Week een kijkje bij de Urban Sports Games in Almere

Kitefoiler Roderick Pijls nam tijden de Dutch Water Week een kijkje bij de Urban Sports Games in Almere

De zomer is begonnen! Tijd voor twee dagen fun en feest op en aan het water! Zien we jou ook in Lelystad of Almere?

De zomer is begonnen! Tijd voor twee dagen fun en feest op en aan het water! Zien we jou ook in Lelystad of Almere?