Beleef, bekijk of beoefen watersport voor bijna (nop) Dutch Water Week

Het programma van de derde editie van de Dutch Water Week staat vol clinics, demonstraties, wedstrijden, fun en festival vibes. Voor de ervaren watersporter, de liefhebber en de leek; voor iedereen is er wat te beleven, te bekijken of te beoefenen. Het watersportfestival van het Watersportverbond vindt plaats van 25 mei tot en met 2 juni 2024 in Almere, Lelystad en Amsterdam. 

We lichten hier vast drie watersportactiviteiten voor je uit. Een overzicht van alle evenementen vind je op de website van de Dutch Water Week.

Optimist on Tour 10 jaar! We geven een feestje in Almere en iedereen is uitgenodigd!

Optimist on Tour viert dit jaar haar tiende verjaardag. 150.000 kinderen hebben sinds 2014 gratis kennisgemaakt met zeilen, kanovaren en suppen met het jeugdprogramma van het Watersportverbond.

Tijdens de Dutch Water Week van 28 mei t/m 2 juni wordt flink uitgepakt om het 10 jarig bestaan van Optimist on Tour te vieren. Je vindt Optimist on Tour deze week op het Almeerderstrand.

Schrijf je in en doe gratis mee, ook als je een fysieke beperking hebt!

Overdag komen er basisschoolleerlingen uit de buurt kennis maken met kanovaren, zeilen & suppen. Na schooltijd en in het weekend mogen kinderen t/m 12 jaar, die in het bezit zijn van een zwemdiploma, gratis kennismaken met de watersport. Aanmelden kan via de website van Optimist on Tour. Broertjes, zusjes en ouders mogen natuurlijk mee naar Almere Muiderzand om te kijken en aan te moedigen of lekker op het strand te spelen.

Ook kinderen met een fysieke beperking kunnen meedoen aan Optimist on Tour en kennismaken met verschillende watersporten. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting het Gehandicapte Kind, Sailwise en Sailability. Met speciale begeleiding en aangepast materiaal kunnen alle kinderen watersport beleven.

Kom skimboarden en/of kijken naar het (O)NK skimboarden

Op het stadsstrand aan de Esplanade in Almere Centrum wordt op 1 en 2 juni een 27 meter lange skimpool gelegd. Skimboarden over een dun laagje water wordt ook wel Flatland Skimboarden genoemd. Dit kan op vlakke stranden, rivieren maar ook urban in fonteinen en op een waterbaan. Kom je het ook proberen in Almere?

Op zaterdag 1 juni worden er gratis workshops gegeven door de ervaren skimboarders van Team Waalhalla Nijmegen. Op zondag is er een best run event voor amateurs waar iedereen de geleerde skills meteen kan laten zien. Al het materiaal is aanwezig, dus hup, zwembroek aan en gaan! Aanmelden voor de wedstrijden kan via de website van de Urban Sports Games.

Op zondag 2 juni vindt ook het Open NK skimboarden plaats. Professionele deelnemers skimmen tegen elkaar op de onderdelen Best Run en Obstacle. De jury van het Open NK Skimboarden wordt geleid door viervoudig Europees Kampioen skimboarden Adrien Raza. Er is in totaal €1.500,- aan prijzengeld en vele goodies!

Meer Nieuws

Het IJmeer opgevrolijkt door de deelnemers van het NK Marathon in de Windsurfer LT klasse; 50% fun en 50% fanatisme

Het IJmeer opgevrolijkt door de deelnemers van het NK Marathon in de Windsurfer LT klasse; 50% fun en 50% fanatisme

10 dingen die je (misschien) nog niet wist over de KNRM, inclusief tips om veilig het water op te gaan tijdens de Dutch Water Week

10 dingen die je (misschien) nog niet wist over de KNRM, inclusief tips om veilig het water op te gaan tijdens de Dutch Water Week

Na een week vol activiteiten afsluiten met een feestje

Na een week vol activiteiten afsluiten met een feestje