De Dutch Water Week trapt af met spectator zaterdag en funsport zondag

De Dutch Water Week van 25 mei t/m 2 juni is niet alleen voor watersporters. Tijdens het watersportfestival is er voor jong en oud iets te beleven, ook als je liever droge voeten houdt of de actie vanaf een terrasje aanschouwt. We nemen je in dit artikel alvast mee naar het eerste weekend en geven je een kijkje in wat er te beleven, bekijken en beoefenen valt. 

Spectator Zaterdag: met korting naar de Nationale Reddingbootdag

Op 25 mei is de Nationale Reddingbootdag en meren maar liefst 25 moderne en historische reddingboten speciaal voor die dag aan bij het museum. Tijdens de Dutch Water Week kan je met 50% korting een ticket voor het Scheepvaartmuseum boeken! Gebruik hiervoor de code: DWW2024

Bij toegang tot het museum krijg je ook toegang tot de schepen aan de steiger en er zijn redders op de schepen aanwezig om al je vragen te beantwoorden. De tentoonstelling: ‘Redders op zee’ met foto’s van vrijwilligers en reddingstations van de KNRM is ook de moeite waard om te bekijken. De foto’s zijn gemaakt om het 200 jarig bestaan van de KNRM te vieren. 

Volg de NK Sprint SUP races vanaf de Esplanade in Almere

Op 25 en 26 mei is het Nederland Kampioenschap suppen in Almere. Op zaterdag 25 mei zijn de sprintwedstrijden, die kun je volgen vanaf de Esplanade. De sprintrace bestaat uit verschillende heats en gaat over een afstand van 150 meter, parallel aan de esplanade. Op zondag 26 mei gaat het kampioenschap verder met de long distance race op de Noorderplassen. Alle wedstrijden worden gevaren in diverse categorieën, van jonge pupillen tot de ervaren elite en master klassen. 

Kom genieten van het Vliegerfestijn op Pampus

Met metershoge vliegers in de lucht en eigen gemaakte windmolentjes in het fort wordt op 25 en 26 mei groots gevierd dat Pampus een fossielvrije toekomst tegemoet gaat. Professionele vliegeraars van Team Fryske Draeken kennen het eiland Pampus op hun duimpje en weten precies waar ze hun vliegers het beste de lucht in kunnen krijgen. Bestel hier je kaarten voor Pampus voor 25 of 26 mei.

Op 26 mei is ook Pampus Live, het eiland is dan tot 22:00 geopend en er zijn een bandje en een dj: een goede plek om de dag af te sluiten! 

Funsport zondag: Surf set ups en andere funsporten testen in Almere-Haven

Oud olympisch kampioen windsurfen Stephan van den Berg en zijn team organiseren in samenwerking met Wingxperience een testdag. Tijdens deze dag kun je het nieuwste materiaal bekijken en uitproberen. Er zijn Nederlandse importeurs en teamriders aanwezig om toelichting te geven en hun ervaringen te delen. Om mee te doen aan de testdag hoef je je niet in te schrijven, je bent de hele dag welkom! 

Watersportclinics; kom catamaranzeilen, suppen, windsurfen of wingfoilen

Op zondag 26 mei kun je niet alleen materiaal testen, Sail-Today verzorgt ook diverse clinics waar je aan deel kunt nemen. Een mooie kans om te ontdekken wat jij de leukste watersport vindt. Je kunt zeilen op een catamaran, suppen, windsurfen, wingfoilen of meerdere watersporten proberen. De watersport clinics bij Sail-Today worden, tijdens de Dutch Water Week, elke dag verzorgd.

Proefzeilen in een Finn, Solo, Contender, ILCA of OK jol bij WV Randmeer

Op zondag 26 mei liggen de Finn, Solo, Contender, ILCA en de OK jol voor je klaar bij Watersportvereniging Randmeer in Biddinghuizen. Onder het genot van een kop koffie/thee vertellen ze je alle ins & outs van het zeilen in een eenpersoons boot. Er gaat een begeleidingsboot mee het water op als je het wilt proberen. Voor deze instapdag heb je wel een beetje zeilervaring in kleine boten nodig. 

Bij geen wind is er ook voldoende reden om ook te komen. Je krijgt uitleg over de verschillende boten, je kan even dobberen, de boot voelen of gezellig een drankje nuttigen. En mocht je dan denken, ik wil het toch een keer proberen, dan maken ze graag een afspraak om op een ander moment de boot te proberen.

Overzicht activiteiten Dutch Water Week

Ben je een echte waterrat en wil je in 10 dagen tijd met zoveel mogelijk watersporten kennis maken? Op de agenda vind je per dag een overzicht van alle activiteiten. We sluiten de Dutch Water Week af met de opening van het strandseizoen op het Almeerderstrand, dat wordt sowieso een feestje wat je niet wilt missen!

Meer Nieuws

Het IJmeer opgevrolijkt door de deelnemers van het NK Marathon in de Windsurfer LT klasse; 50% fun en 50% fanatisme

Het IJmeer opgevrolijkt door de deelnemers van het NK Marathon in de Windsurfer LT klasse; 50% fun en 50% fanatisme

10 dingen die je (misschien) nog niet wist over de KNRM, inclusief tips om veilig het water op te gaan tijdens de Dutch Water Week

10 dingen die je (misschien) nog niet wist over de KNRM, inclusief tips om veilig het water op te gaan tijdens de Dutch Water Week

Na een week vol activiteiten afsluiten met een feestje

Na een week vol activiteiten afsluiten met een feestje