Watersporten voor iedereen in Almere, Lelystad en Amsterdam

Altijd al de vrijheid van het watersporten willen ervaren? Dutch Water Week biedt iedereen de kans om te zeilen, surfen, suppen, wingsurfen, kanovaren en meer, allemaal in Amsterdam, Almere of Lelystad van 25 mei tot en met 2 juni. Met een recordaantal van 25 programmaonderdelen, biedt dit groeiende evenement voor zowel beginners als ervaren liefhebbers, de kans om aan een breed scala aan watersportactiviteiten mee te doen of die uit te proberen.

Suppen of kanovaren door de Amsterdamse grachten

Wat te denken van de grootste sup- en kanotocht door de Amsterdamse grachten op zondag 26 mei. Het vertrek voor zowel een tocht van 6 of 9 km is vanaf het Marine terrein. Samen met zo een 300 deelnemers verken je de grachten van Amsterdam met stand-up paddleboards of kano’s. Onder de snelle inschrijvers, bij de eerste 100 deelnemers, verloot de organisatie drie gratis deelnamebewijzen met een board, als men daar niet over beschikt.

Optimist on Tour

Voor de jongere watersport liefhebbers bestaat het Optimist on Tour aanbod op het Almeerderstrand. Kinderen kunnen gratis kennismaken met zeilen, kanovaren en suppen. Basisschoolleerlingen en kinderen tot 12 jaar zijn welkom om deel te nemen, inclusief kinderen met een fysieke beperking.

Skimboarden zelf proberen of kijken naar het Nederlands Kampioenschap

Wil je wel het water op maar niet het ruime sop? Probeer dan skimboarden over een 27 meter lange skimpool in Almere Centrum op 1 en 2 juni. Dutch Water Week biedt gratis workshops aan. Ook staat er voor zaterdag 1 juni een amateurwedstrijd gepland, gevolgd door het Open NK skimboarden op zondag 2 juni.

Voor een volledig overzicht van alle 25 activiteiten en locaties zie het hele programma hier.

Succesvolle samenwerking in de watersport

Roeland Touwen, eigenaar van Sail-Today is een van de vele aanbieders tijdens Dutch Water Week. Touwen is heel tevreden met de samenwerking en geeft aan dat dankzij de Dutch Water Week nog meer mensen kennis maken met zijn Sail-Today aanbod.

Bij Sail-Today kan iedereen, gedurende het hele seizoen genieten van zo een beetje alle vormen van watersport. “Tijdens Dutch Water Week bieden we onze clinics aan voor een gereduceerd tarief en we zien als gevolg van de samenwerking nieuwe gezichten. We bereiken nu meer mensen, het is een diverse doelgroep,” zegt Touwen.

‘Meestal zijn het bestaande watersporters die iets spannenders willen proberen, maar we zien ook mensen die tijdens een clinic en met begeleiding, iets voor het eerst proberen zoals suppen of wingfoilen. Kortom supergoed initiatief om de krachten te bundelen en samen ervoor te zorgen dat we de watersport en de Dutch Water Week goed op de kaart zetten,” besluit Touwen.

Meer Nieuws

Het IJmeer opgevrolijkt door de deelnemers van het NK Marathon in de Windsurfer LT klasse; 50% fun en 50% fanatisme

Het IJmeer opgevrolijkt door de deelnemers van het NK Marathon in de Windsurfer LT klasse; 50% fun en 50% fanatisme

10 dingen die je (misschien) nog niet wist over de KNRM, inclusief tips om veilig het water op te gaan tijdens de Dutch Water Week

10 dingen die je (misschien) nog niet wist over de KNRM, inclusief tips om veilig het water op te gaan tijdens de Dutch Water Week

Na een week vol activiteiten afsluiten met een feestje

Na een week vol activiteiten afsluiten met een feestje