Today in the spotlight: Veerdienst Amsterdam & Almere, genieten aan boord!

In de aanloop naar de Dutch Water Week zetten we een aantal betrokkenen in de spotlights. Ook Rederij Navigo – bij het publiek beter bekend als de Veerdienst Amsterdam & Almere – draagt een belangrijk steentje bij aan de Dutch Water Week, aldus Kris Silvius.

 

Wat is de rol van de Veerdienst Amsterdam & Almere in de Dutch Water Week?
“Tijdens de Dutch Water Week – vanaf donderdag 26 mei tot en met zondag 29 mei én van zaterdag 4 juni tot en met maandag 6 juni – verzorgt de Veerdienst Amsterdam & Almere van Rederij Navigo een directe verbinding van Amsterdam IJburg en Almere Muiderzand naar Pampus, langs het wedstrijdzeilgebied van het Open Nederlands Kampioenschap en de Hempel World Cup, onderdeel van de Allianz Regatta. Op sommige dagen hebben we wel drie afvaarten met elk een programma van vier tot vierenhalf uur, waarvan je 2,5 uur op Pampus doorbrengt. Daar heb je dus ruim de tijd om te genieten van de bijzondere activiteiten tijdens Proef Pampus en de zeilwedstrijden op het IJmeer.”

Wat betekent de Dutch Water Week voor Veerdienst Amsterdam & Almere?
“De Dutch Water Week is een mooi nieuw watersportevenement in het vaargebied van de Veerdienst Amsterdam & Almere en Rederij Navigo en daar dragen we graag ons steentje aan bij. We zien het evenement als een mooie kans voor Amsterdam, Almere en Lelystad om zich meer als watersportlocatie te profileren.”

Waarom zijn de Dutch Water Week en Veerdienst Amsterdam & Almere een goede match?
“Als rederij zijn wij verheugd met de komst van de Dutch Water Week naar Almere en Lelystad. Het evenement stimuleert op een positieve manier watersport en de populariteit van ons vaargebied. Omdat in dezelfde periode Proef Pampus plaatsvindt, is het voor een brede doelgroep het uitgelezen moment om een bezoek te brengen aan Almere en Pampus. Met onze Veerdienst Amsterdam & Almere zorgen we voor een goede vaarverbinding tussen beide evenementen, zodat je beide op één dag kunt bezoeken.”

Wat weten we nog niet van Veerdienst Amsterdam & Almere maar moeten we wél weten?
“Veerdienst Amsterdam & Almere wordt uitgevoerd door Rederij Navigo. Wij varen met historische schepen in de wateren rondom Amsterdam en soms verder weg. Je hebt bij ons tijdens de Dutch Water Week ook de mogelijkheid om een privéschip af te huren om de demonstraties en wedstrijden vanaf het water te bekijken, zodat je dichter op de actie zit dan mogelijk is vanaf de kade.”

Heb je nog een tip voor de bezoekers en waar kijk je zelf erg naar uit?
“Onze service houdt natuurlijk niet op bij de Dutch Water Week. Ook ervoor en erna is het mogelijk om vanuit Amsterdam en Almere Muiderzand het forteiland Pampus of Muiderslot te bezoeken. Veerdienst Amsterdam & Almere heeft bijvoorbeeld tot en met zondag 23 oktober afvaarten vanaf Amsterdam IJburg en Almere Muiderzand.”

Voor meer informatie bezoek je www.navigoamsterdam.nl of neem telefonisch contact op via 020-4278888.

Voor het reserveren van een kaartje bezoek je www.veerdienstamsterdam.nl

Meer Nieuws

Dutch Water Week 2024: Het is bijna zo ver

Dutch Water Week 2024: Het is bijna zo ver