Maak voor nop kennis met de watersport, dit wil je niet missen!

De Dutch Water Week is bedoeld om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met (nieuwe) watersporten. In de omgeving van Amsterdam, Almere en Lelystad worden er allerlei clinics, workshops en lezingen georganiseerd. Aan onderstaande activiteiten kun je de komende dagen gratis deelnemen.

Ga mee de SUP op in Lelystad of Almere

Clean up on Tour is een initiatief van het Watersportverbond en partner Allianz. Tijdens het watersportseizoen trekken ze met SUP’s door Nederland. Een ervaren SUP instructeur legt je op het droge de basisbeginselen van het suppen uit en onderweg krijg je tips om dit in de praktijk te brengen. Onderweg is het de bedoeling dat de groep het afval dat je onderweg tegenkomt meeneemt. De afgelopen twee jaar werd er in totaal al bijna 4500 kilo afval uit het water gevist.

Op zaterdag kun je suppen met topsporters

Zaterdag in Almere zijn er ook veel topsporters aanwezig vanuit het Watersportverbond. Zij kunnen je ook alles vertellen en leren over sporten op het water. Kom suppen met Sam Aben, Willemijn Offerman, Max Castelijn, Hidde van der Meer, Huig Jan Tak, Scipio Houtman, Joost Vink en Mart Kegel.

Geef je hier op:

30 mei vanaf De Kapitein in Almere

31 mei vanaf View Almere

1 juni vanaf het Kolkplein in Almere

2 juni in Lelystad vanaf De Schouw 48

Keertje sloeproeien? Op 2 juni kun je een proefles volgen!

Sloeproeien is een superleuke en vooral heel gezellige teamsport. Op 2 juni kun je tussen 11 – 3 meedoen met een proeftraining in Marina Haven Muiderzand. De clinics beginnen om 12.00 uur, 13.00 uur en 14.30 uur. Je kunt gewoon langskomen en hoeft je niet van tevoren aan te melden. Hier vind je meer informatie!

Lezing met olympische surfers Sara Wennekes en Max Castelein

In de winkel van VanDenBerg in de Duinhal in Almere kun je je van 19.30-20.30 uur laten meeslepen in het unieke verhaal van Max Castelein (Team Allianz) en Sara Wennekes (Team Allianz en olympiër). Zij vertellen over hun weg naar de Olympische Spelen en wat hen als topsporter drijft. Schrijf je hier in!

Lezing met olympische zeilers Annette Duetz en Odile van Aanholt

In de winkel van Sailcenter in Almere vertellen 49erFX zeilsters Annette Duetz en Odile van Aanholt van 19.30 uur- 20.30 uur over hun campagne als team op weg naar de Olympische Spelen in Parijs! Er zijn beperkt plekken beschikbaar. Inschrijven kan via de website van het Waterportverbond.

Meer Nieuws

Jullie leukste Dutch Water Week ervaringen nemen we mee naar volgend jaar!

Jullie leukste Dutch Water Week ervaringen nemen we mee naar volgend jaar!

Kitefoiler Roderick Pijls nam tijden de Dutch Water Week een kijkje bij de Urban Sports Games in Almere

Kitefoiler Roderick Pijls nam tijden de Dutch Water Week een kijkje bij de Urban Sports Games in Almere

De zomer is begonnen! Tijd voor twee dagen fun en feest op en aan het water! Zien we jou ook in Lelystad of Almere?

De zomer is begonnen! Tijd voor twee dagen fun en feest op en aan het water! Zien we jou ook in Lelystad of Almere?