In the spotlight: Optimist on Tour

Hoe is Optimist on Tour onderdeel van Dutch Water Week? Voor wie is het en waar is het straks te vinden? 
Tijdens Dutch Water Week willen we voor iedere (nieuwe) watersportliefhebber wat wils aanbieden. Met Optimist On Tour zijn we er vooral voor kinderen tussen 8 en 12 jaar die een enkele keer of juist nog helemaal nooit op het water is geweest in een zeilboot, kano, sup of surfplank. Tijdens deze extra grote editie van Optimist on Tour kunnen straks duizenden kinderen dit gratis komen uitproberen. Het enige wat je nodig hebt is een zwemdiploma A. Niet alleen ga je het water op, we hebben ook een heus Waterlaboratorium waar je als een echte professor allerlei proefjes kan doen met water, kan ontdekken wat je allemaal wat water kan en hoe we  met elkaar het water schoon kunnen houden.

Wanneer is Optimist on Tour tijdens de Dutch Water Week geslaagd?
Als we zoveel mogelijk kinderen in de omgeving maar ook uit heel Nederland hebben kunnen laten ervaren wat watersport is. En natuurlijk als we veel nieuwe hartjes hebben veroverd! Want wij vinden dat je als Nederlander met zoveel water in je eigen land moet weten hoe geweldig het is om op het water te zijn, hoeveel plezier je daar aan beleeft en wat je allemaal wel niet leert op het water.

Waarom past Optimist on Tour zo goed op de Dutch Water Week?
Omdat zowel DWW dé plek is waar we met heel Nederland, maar ook met mensen uit andere landen de watersport vieren in al zijn facetten. Je kan op zo veel verschillende manieren het water op en dat biedt echt voor iedereen kansen: de genietende watersporter, de competitieve watersporter, de dare devil, de onderzoeker en de rustige watersporter. Echt iedereen kan op zijn eigen manier van het water genieten. En….vanaf het water ontdek je Nederland op een heel andere manier!

Wat moeten we van Optimist on Tour weten en weten we nog niet?
Dat als je ontdekt bij OOT dat je watersporten heel leuk vindt, dat je heel makkelijk vervolgens naar een vereniging kunt stappen om verder te leren en samen met anderen het water op kan gaan

Geef één tip voor de bezoeker.
Het wordt straks een groot feest. Hou vooral de website van de Dutch Water Week, ook van Optimist on Tour in de gaten!

Meer Nieuws

Dutch Water Week 2024: Het is bijna zo ver

Dutch Water Week 2024: Het is bijna zo ver