Dutch Water Week 2023 is van start: NK eFoilen, Suptocht door Amsterdam en Drijf-in Bioscoop zorgen voor een spectaculaire eerste dag

Wat een geslaagde eerste dag van de tweede editie van de Dutch Water Week! Met een gevarieerd programma aan activiteiten, belooft deze editie een spektakel te worden voor zowel ervaren watersportliefhebbers als nieuwkomers.

Een van de hoogtepunten van de dag was de watersportdag bij Sail-Today in Almere, waar enthousiaste deelnemers konden genieten van verschillende soorten clinics. Zowel ervaren watersporters als beginners kregen de kans om hun vaardigheden te tonen en nieuwe sporten uit te proberen onder begeleiding van ervaren instructeurs.

Een andere opvallende gebeurtenis was de 5 kilometer-suptocht (stand-up paddleboarding) door de grachten van Amsterdam. Ook werd in Amsterdam de Nederlandse kampioenschappen eFoilen gehouden. eFoilen is een opkomende watersport waarbij deelnemers op een elektrisch aangedreven board boven het water zweven.

Voor degenen die op zoek waren naar ontspanning en entertainment, werd er een drijf-in bioscoop georganiseerd, waar de klassieke film ‘Jaws’ werd vertoond. Bezoekers konden met hun eigen bootjes, SUP’s of zelfs vanaf de kade genieten van deze spannende thriller. Het was een unieke en sfeervolle ervaring voor filmliefhebbers en een leuke toevoeging aan het programma van de Dutch Water Week.

De Dutch Water Week zal nog doorgaan tot 4 juni, en er staan nog tal van boeiende activiteiten op het programma. Of je nu een doorgewinterde watersportliefhebber bent of nog nooit eerder iets met watersport hebt gedaan, er is voor iedereen iets te beleven tijdens dit sprankelende evenement. Maak je klaar om deel te nemen aan de waterpret en ontdek de veelzijdige wereld van de Nederlandse watersport tijdens de Dutch Water Week. Zien we je daar?

Meer Nieuws

Dutch Water Week 2024: Het is bijna zo ver

Dutch Water Week 2024: Het is bijna zo ver