In the spotlight: Allianz, partner in ‘plezier op het water’

In de aanloop naar de Dutch Water Week zetten we een aantal betrokkenen in de spotlights. In deze aflevering stellen we vijf vragen aan Sophie Martens (Brand & Partnership Lead NL) en Frank Burghout (IOC Lead) van Allianz Benelux, de partner die watersport heeft omarmd. “Samen met vertrouwen en toewijding verder bouwen aan de toekomst van de watersport in Nederland.”

 

Wat is de betrokkenheid van Allianz in de Dutch Water Week?
Sophie: “Allianz is hoofdsponsor van de Allianz Regatta in Almere. Onze gemeenschappelijke ambitie is dat met de Allianz Regatta als blikvanger de Dutch Water Week uitgroeit tot een prachtig watersportfestijn voor alle liefhebbers. Daarnaast heeft Allianz van 2021 tot 2028 een partnership met het Watersportverbond en Team Allianz, het nationale zeilteam. Daarmee ondersteunen we de watersport in Nederland dus ook heel breed.”

Wat is de doelstelling van Allianz tijdens de Dutch Water Week?
Frank: “De ambitie en innovatie die nu al zichtbaar zijn in de plannen rondom de Dutch Water Week krijgen in de komende jaren nog meer invulling. Het wordt een evenement waar wij graag met onze klanten, medewerkers en business partners bij zijn en met heel watersport liefhebbend Nederland het plezier op water kunnen vieren.”

Waarom zijn Allianz en de Dutch Water Week een match?
Sophie: “De Allianz Regatta is toonaangevend en innovatief en dat zie je ook op meerdere vlakken terug in de Dutch Water Week. Zoals gezegd ondersteunen we de watersport heel breed. Wij zijn als Allianz ontzettend blij en trots dat wij sinds begin 2021 onze naam mogen verbinden aan de verschillende, geweldige watersporten. Evenementen vormen een van de pijlers van het partnership dat wij hebben met het Watersportverbond en TIG Sports. Samen willen we met vertrouwen en toewijding verder bouwen aan de toekomst van de watersport in Nederland. Bouwen ook aan het plezier van huidige en nieuwe sporters op het water, aan de innovatie van de sport en het in standhouden van de Nederlandse wateren. De Allianz Regatta en de gehele opzet van de Dutch Water Week zijn daar een goed voorbeeld van.”

Wat moeten we verder nog van Allianz weten?
Frank: “Dat we op heel veel meer fronten actief zijn als het om watersport én sport gaat. Samen met onze partners en de gemeente Den Haag organiseren we ook het Jeugd WK Zeilen 2022, het WK Zeilen 2023 en zijn we de Local Performance Partner tijdens de Ocean Race stop over in Den Haag. Allianz ondersteunt het Internationale Paralympische Comité al sinds 2006 en lanceerde vorig jaar het wereldwijde Partnership van de Olympische en Paralympische Spelen dat tot en met 2028 loopt. Ook hiermee bouwt Allianz aan de hand van de olympische en paralympische visie via de sport aan een betere en inclusieve wereld.”

Hebben jullie één gouden tip voor de bezoeker en waar kijken jullie zelf naar uit?
Sophie: “Tijdens de Dutch Water Week kun je verschillende facetten van de watersport ervaren door wedstrijden te kijken vanaf het eiland Pampus en door als nieuwkomer of liefhebber mee te doen aan activiteiten. Ook de demonstraties van nieuwe, urban watersporten zullen zeker de moeite waard zijn. Kortom, voor iedereen – van jong tot oud – is er wat te beleven. Ikzelf kijk er enorm naar uit om met mijn gezin vanaf Pampus naar de zeilwedstrijden te gaan kijken, te genieten van het culinair festival op dit bijzondere eiland en onze zoons voor het eerst te laten kennismaken met de watersport tijdens Optimist on Tour.”

Frank: “Ik verheug me op het IQ Foilen, een discipline die de RS:X gaat vervangen op de Olympische Spelen. Dat is heel spectaculair en als kijksport enorm boeiend. De snelheden die worden gehaald zijn met een speedboot nauwelijks te evenaren.”

 

Meer Nieuws

Jullie leukste Dutch Water Week ervaringen nemen we mee naar volgend jaar!

Jullie leukste Dutch Water Week ervaringen nemen we mee naar volgend jaar!

Kitefoiler Roderick Pijls nam tijden de Dutch Water Week een kijkje bij de Urban Sports Games in Almere

Kitefoiler Roderick Pijls nam tijden de Dutch Water Week een kijkje bij de Urban Sports Games in Almere

De zomer is begonnen! Tijd voor twee dagen fun en feest op en aan het water! Zien we jou ook in Lelystad of Almere?

De zomer is begonnen! Tijd voor twee dagen fun en feest op en aan het water! Zien we jou ook in Lelystad of Almere?