Aftellen Allianz Regatta met bezoek World Sailing nu echt begonnen

Bron Allianz Regatta 2022

Verwelkomd door een stevig wind bracht een delegatie van World Sailing vorige week een bezoek aan de nieuwe locatie voor de Allianz Regatta 2022. “We kijken uit naar de tweede editie van de Allianz Regatta als onderdeel van de Hempel World Cup Series op deze nieuwe en bijzondere locatie bij Amsterdam”, toonde delegatieleider Scott Over zich onder de indruk.

De Allianz Regatta, voorheen gevaren in Medemblik, zal voor het eerst op het zuidelijke deel van het IJsselmeer worden gehouden. Van 31 mei tot en met 5 juni wordt op twee locaties gestreden: Almere/Marina Muiderzand en Lelystad. Een groot deel van ’s werelds beste zeilers zullen in tien olympische klassen uitkomen, waaronder het kitesurfen en windfoiling, die voor het eerst op het programma staan.

Het Watersportverbond heeft de ambitie om samen met promotor TIG Sports het evenement te laten uitgroeien tot een van de grootste watersportfestivals van Europa. Onder de naam Dutch Water Week zullen naast de Allianz Regatta zo veel mogelijk andere vormen van watersport vertegenwoordigd zijn. Watersportliefhebbers kunnen hier als toeschouwer deel van uitmaken, meedoen en genieten van hun gemeenschappelijke passie voor water.

Stand van zaken

Met nog een paar maanden voor de start van de eerste Allianz Regatta op de wateren voor de kust van Almere en Lelystad, liet Scott Over, Commercial Director van World Sailing, zich ter plekke door de lokale organisatie rondleiden en informeren over de laatste stand van zaken.

Over was niet alleen onder de indruk van het werk dat vanaf oktober vorig jaar is gedaan, maar zeker ook van de opzet van de Allianz Regatta en Dutch Water Week. “We kijken uit naar de tweede editie van de Allianz Regatta als onderdeel van de Hempel World Cup Series op deze nieuwe en bijzondere locatie bij Amsterdam. Hier kunnen watersportliefhebbers jong en oud zich op verheugen.”

Enthousiasme

Volgens Arno van Gerven, directeur van het Watersportverbond, is iedereen die betrokken is bij de organisatie er klaar voor om zeilers en fans uit alle windhoeken met open armen te ontvangen. “De mogelijkheden op deze nieuwe locatie zijn verrassend en enthousiasmerend. Niet in de laatste plaats dankzij het enthousiasme bij de betrokken steden en stakeholders. Dat maakt ons nog meer gedreven om met dit evenement ons doel te halen: zo veel mogelijk mensen aan alle facetten van de watersport plezier laten beleven.”

Pampus

Bijzonder moment tijdens het werkbezoek was het aanmeren bij Pampus voor de oevers van Muiden en Amsterdam. Het forteiland, dat aan het einde van de 19de eeuw als verdedigingslinie voor de stad Amsterdam werd gebouwd op bijna 4000 palen en tot het Unesco Werelderfgoed behoort, vervult ook een rol in Dutch Water Week.

Scott Over: “Op Pampus hebben de fans een geweldig uitzicht op de actie op het water. Daar zit je op de eerste rang. En op Marina Muiderzand, met faciliteiten van wereldklasse, zullen de zeilers zich zeker thuis voelen.’’

Naast de Hempel World Cup Series, waar in de tien OIympische Klassen wordt gevaren, wordt als onderdeel van de Allianz Regatta ook de Open Dutch Sailing Championships van 27 tot en met 29 mei gevaren. In dit weekend strijden alle niet-olympische klassen om de nationale titels.

Informatie voor deelnemers Open Dutch Sailing Championships – Allianz Regatta

Meer Nieuws

Dutch Water Week 2024: Het is bijna zo ver

Dutch Water Week 2024: Het is bijna zo ver