5x met de boot naar het nieuwste stukje Nederland: de Marker Wadden!

Als het helder weer is kun je de Marker Wadden vanuit het vliegtuig spotten;  het is een klein groepje eilanden voor de Houtribdijk, de verbindingsdijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Het cluster van vijf, nieuwe onbewoonde natuureilanden is tussen 2016 en 2021 aangelegd en onderdeel van het Nationaal Park Nieuw Land. De Marker Wadden zijn een fantastische plek om te wandelen en vogels te spotten of een dagje vakantie te vieren. 

Tijdens de Dutch Water Week kun je boot van Natuurmonumenten niet meer boeken. Heb je al een ticket voor vrijdag 31 mei? Dan zou je de talentploeg van het Watersportverbond op het eiland tegen kunnen komen. William Zielinski, Jorn Swart, Kees Ten Dex, Thomas Schouten en Mart Kegel zeilen met een eigen boot naar de Marker Wadden. Want dat kan ook! Check hieronder vijf manieren om het natuurgebied met de boot te bezoeken.

  1. Met Natuurmonumenten naar de Marker Wadden vanuit Lelystad

De veerdienst van Natuurmonumenten brengt je, in ongeveer drie kwartier, naar het eiland. Je koopt vooraf een retourkaartje voor één dagdeel met een vaste tijd voor de heen- en terugvaart en je bent ongeveer 3,5 uur op het eiland. Je wordt op het hoofdeiland afgezet waar je een kop koffie kunt drinken en een van de drie wandelroutes kunt lopen.
Dit vaarseizoen wordt je met de Nieuw Horizon naar het natuurgebied gebracht. Het schip heeft zowel binnen als buiten voldoende ruimte zitplaatsen. Bezoekers met een rolstoel, rollator of scootmobiel kunnen ook eenvoudig mee en er is een (invaliden)toilet aan boord. Boek hier je tickets.

  1. Bezoek op vaderdag zeilend de Marker Wadden vanuit Monnickendam

Dit is nog eens een goed cadeau voor Vaderdag: een dag zeilen naar de Marker Wadden op de traditionele zeiltjalk de Zuiderzee. In de winter van 2011-2012 is de Zuiderzee volledig verbouwd om te voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen. Nu worden er prachtige dagtochten mee gevaren vanuit de thuishaven Monnickendam. Zondag 16 juni organiseert de Zuiderzee een dagtocht naar de Marker Wadden met lunch, rondwandeling en avondeten. 

  1. De Marker Wadden met Veerschip ms Waddenzee vanuit Lelystad

In het Bataviakwartier in Lelystad ligt het historische Veerschip ms Waddenzee afgemeerd. Tijdens de vaartocht geniet je aan dek van het uitzicht op het Markermeer, door de overkapping is dit bij alle weersomstandigheden mogelijk. Een educatie gids aan boord neemt je mee in het verhaal van de zuiderzeewerken en de inpoldering van Flevoland en het Markermeer. Benedendeks kun je een interactieve koffertentoonstelling bewonderen over de historie van het schip en de inpoldering van Flevoland. De eerstvolgende Marker Wadden Expeditie is op zondag 23 juni

  1. Met je eigen boot naar de Marker Wadden

Je kunt ook met je eigen boot naar de Marker Wadden varen om een bezoek te brengen aan dit unieke natuurparadijs. Bij het Haveneiland zijn 26 ligboxen en er is een steiger waar meerdere schepen aan kunnen leggen.
Je kunt geen ligplaats reserveren dus het is altijd een beetje een gok of je terecht kunt in de haven. Als havengast kun je gebruikmaken van de douches en toiletten op het eiland. Het paviljoen dat wordt gerund door vrijwilligers is open van ongeveer 10:00 tot 17:00. Hier vind je meer informatie over de voorzieningen op het Haveneiland.

  1. Met een luxe tweemaster vanuit Enkhuizen

Je kunt ook met een luxe zeiljacht naar de Marker Wadden varen. De tweemaster Lady Victoria neemt je vanuit Enkhuizen graag mee op avontuur.
Na een heerlijke zeiltocht kun je ontspannen op het strand van de Marker Wadden of een wandeltocht maken door de natuur met wilde planten, zandvlakten, water en diverse vogelsoorten. Je mag zelf eten en drinken meebrengen of je kunt een heerlijke lunch laten verzorgen. 

Meer Nieuws

Jullie leukste Dutch Water Week ervaringen nemen we mee naar volgend jaar!

Jullie leukste Dutch Water Week ervaringen nemen we mee naar volgend jaar!

Kitefoiler Roderick Pijls nam tijden de Dutch Water Week een kijkje bij de Urban Sports Games in Almere

Kitefoiler Roderick Pijls nam tijden de Dutch Water Week een kijkje bij de Urban Sports Games in Almere

De zomer is begonnen! Tijd voor twee dagen fun en feest op en aan het water! Zien we jou ook in Lelystad of Almere?

De zomer is begonnen! Tijd voor twee dagen fun en feest op en aan het water! Zien we jou ook in Lelystad of Almere?