Urban Sport Games

Esplanade - Almere

Op 1 en 2 juni staat urban sport centraal in Almere Centrum. Kom jouw urban talent ontdekken tijdens de derde editie van de Urban Sports Games. Er is een uitgebreid programma met BMX Flatland, 3×3 basketball, Freerunning, Skimboarden, Skateboarden, Stuntsteppen, Rope Skipping, Chase tag, Suppen, Panna Knock Out, Panna Hockey, Urban Dance, Crossfit, Graffiti, Freestyle Football en beachvolleybal.

Workshops

In alle urban disciplines worden gratis workshops aangeboden, zodat je kan ontdekken welke urban sport bij je past. Wat te denken van een workshop Rope Skipping van Nederlands kampioen Tessa van der Mark, spring samen in een lang touw, double Dutch en leer andere trucjes. Of leer skimboarden op een 27 meter lange waterbaan op het strand van de Esplanade, skaten op het pop-up skateparcours en een freestyle football trucje zoals ‘Rondje om de wereld’. Ook zijn er urban dance workshops. Youtube sensatie Petit Afro geeft een Afro-Dance workshop en de bekende Nederlandse acteur, danser en choreograaf Juvat Westendorp komt een workshop Hip Hop geven.

We leggen een 27 meter lange skimpool op het stadsstrand in Almere Centrum. Op zaterdag zijn er gratis workshops onder begeleiding van team Waalhalla Nijmegen. Deze ervaren skimboarders zullen alle ins-and-outs uitleggen van het skimmen. Op zondag kan je meteen meedoen met je nieuw geleerde trucjes tijdens het amateur best run event. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën. Alle materialen zijn aanwezig. Je hoeft alleen je zwembroek aan te hebben om mee te kunnen doen. Op zondag is er het Open NK skimboarden waar professionele deelnemers strijden op de onderdelen ‘Best run’ en ‘Obstacle’. De jury van het Open NK Skimboarden wordt geleid door viervoudig Europees Kampioen, Skimboarder Adrien Raza. Voor de skimboard wedstrijden is het wenselijk om je vooraf aan te melden.

Wedstrijden

Er zijn wedstrijden voor amateurs en wedstrijden voor professionals. Er zijn amateurwedstrijden skimboarden, rope skipping, skateboarden, stuntsteppen, chase tag en freerunnen.  Wil je niet zelf deelnemen, dan is er genoeg om naar te kijken, zoals een internationale BMX Flatland wedstrijd op zaterdag en zondag met toppers vanuit de hele wereld. Zij zullen in battles tegen elkaar op muziek trucs doen met hun bmx. Ook zijn er Urban Dance Showcases van dansscholen uit heel Flevoland. Wat een verbinding maakt tussen DWW en USG zijn natuurlijk onze wateronderdelen. Talent in Opleiding geeft het hele weekend gratis sup les. En we hebben dus het Open Nederlands Kampioenschap Skimboarden.

Deelname aan (bijna) alle onderdelen is gratis. Deelname is op eigen risico.

Ook krijg je hier de kans om atleten van Team Allianz te ontmoeten, dus kom langs en wie weet ontmoet jij wel Roderick Pijls en Sven van der Kamp!

Schrijf je nu in!

Rooster

Meer Extra Activiteiten

Workshop “Wingen” Toms Beach & Surf

Workshop “Wingen” Toms Beach & Surf

Surfskistart

Surfskistart

Landelijke opendag kanoverenigingen

Landelijke opendag kanoverenigingen