Urban Sports

Tijdens de Dutch Waterweek komt er een gaaf watersportprogramma in het centrum van Amsterdam. Het Marineterrein staat in het teken van de Urban Watersports. Op 27 mei is de ploegenpresentatie van de Dutch Waterweek in het Scheepvaartmuseum en dat is tevens de aftrap voor de activiteiten op het Marineterrein.

Sup toertocht – 27 mei

In samenwerking met de Sup Sup Club zal ook op de vrijdag een sup toertocht vertrekken. Vanaf het Marineterrein wordt er langs een aantal kenmerkende Amsterdamse locaties gesupt om na ongeveer 2 uur weer terug te komen op het Marineterrein. De toertocht zal rond 18:00 vertrekken. Eenmaal terug kunnen de deelnemers onder het genot van een hapje en een drankje bij Pension Homeland genieten van de finale van het NK Efoil.  Voor de toertocht kunnen mensen zich via de website aanmelden. Deelnemers die zelf geen Sup hebben kunnen via de website een sup boeken voor deze tocht.

Waterfietsraces – 28 mei

Vanaf 12:00 komen de Sups met fietsen daarop tevoorschijn. Hierop zullen deelnemers op het zelfde parcours als het NK Efoil een dag eerder heeft gedaan tegen elkaar gaan racen. Ook hier wordt een tegen een geracet waarbij de winnaar steeds door gaat naar de volgende ronde.  Uiteindelijk zal rond 15:30 de winnaars worden gehuldigd.   Deelnemers kunnen zich via de website aanmelden voor deze leuke waterfietsraces. De waterfietsen zullen beschikbaar gesteld worden door de organisatie.

Amsterdam Wakeboard Battle – 28 mei

Vanaf 16:00 zal het Marineterrein het decor worden van de beste Nederlandse wakeboarders. Deze wakeboarders zullen aan een jury spectaculaire manoeuvres gaan tonen over een schans en op een slider. Iedere deelnemer krijgt drie runs om te laten zien wat hij of zij in huis heeft. Daarna zullen de beste wakeboarders nog een finale heat krijgen om te laten zien wie er de beste is. Rond 20:00 zullen de wakeboarders gehuldigd worden. wakeboarders kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd, maar ook voor publiek is het een absolute aanrader om hierbij aanwezig te zijn. Een helm en een impactvest zijn voor deelnemers verplicht.

Skimboard Demo’s en clinic’s – 28 en 29 mei

Vanaf 12:00 kan iedereen op het Marineterrein een clinic skimboarden volgen. Er zal een demoteam aanwezig zijn die laat zien wat er allemaal mogelijk is op een skimboard. Daarnaast zullen er in de skimboardbak volop gratis clinic’s worden gegeven. Je kan gewoon het terrein oplopen en je aanmelden voor de clinic.

Balans Trainingen – 28 en 29 mei

Ieder surfer doet het, en het hele weekeinde kunnen de bezoekers vanhet Marineterrein ook terecht voor een goede balans training. Indoboard Nederland zal er met diverse modellen aawezig zijn om mensen kennis te laten maken met deze vorm van trainen. Een Indoboard training is een training voor het hele lichaam en wordt door steeds meer sporters gebruikt.

Sup Clinic’s – 29 mei

Op zondag 29 mei zijn er volop sup clinic’s op het Marineterrein. In een kennismakingen clinic van een uur leer je de basics van het suppen. Hoe gebruik je de peddel, hoe sta je op een board en hoe kan je bochten maken. Naast de clinc’s zullen er ook jeugdwedstrijden worden georganiseerd. Bezoekers kunnen zich terplekken melden voor een kennismaking clinic. Voor de echte fanatiekelingen is er in de middag ook nog een wedstrijd voor jeugd.

Het Urban watersports Brevet. – 29 mei

Bezoekers kunnen op zondag 29 mei ook hun Urban Water sports Diploma halen. Dit doe je door de drie Amsterdamse kruizen (stempels) te verzamelen. Bij de stand van Indoboard Nederland kan je deze verdienen door een balans oefening uit te voeren, bij de Skimboardbaan moet je  zelfstandig minimaal 5 meter op een skimboard kunnen glijden en bij de Sup Sup club moet je de basics van het suppen hebben geleerd. Hiervoor zal een parcours moeten worden afgelegd.

Bij drie stempels kun je een officieel Urban Watersports brevet afhalen.

Kortom de eerste editie van de Amsterdamse Waterweek belooft een waar spektakel te worden waar voor alle leeftijden en interesses iets te halen valt. Meer informatie en updates zijn te vinden op www.waterweek.amsterdam