In the spotlight: Het Watersportverbond, mooie ambities voor de toekomst

In de aanloop naar de Dutch Water Week zetten we een aantal betrokkenen in de spotlights. Het Watersportverbond is een van de initiatiefnemers. ‘Onze ambitie is om dit te laten uitgroeien tot een jaarlijks en geweldig promotiemoment voor de watersport’, aldus directeur Arno van Gerven.

 

Wat is de rol van het Watersportverbond in de Dutch Water Week?
“Met TIG Sports zijn we de initiatiefnemer van de week. We trekken samen op met de andere partners en onze rol is om alles rond het wedstrijdgebeuren in deze week goed te laten verlopen. Daarnaast organiseren we in die week ook onder meer een symposium en de jaarlijkse vrijwilligersdag, evenementen die voorheen op andere momenten in het jaar plaatsvonden.”

Wat betekent de Dutch Water Week voor het Watersportverbond?
“Nu heel veel spanning. Het is de eerste editie en dat is natuurlijk spannend. Er is veel enthousiasme, maar er zijn ook mensen die de kat uit de boom kijken. Dat begrijp ik. Maar wij willen er een mooie eerste editie van maken. Dit is een evenement waarin alle facetten van de watersport samenkomen. Of je nu een liefhebber bent van varen in oud hout of getriggerd wordt door het nieuwe e-foiling, dit brengt alles wat watersport te bieden heeft heel dichtbij.”

Waarom zijn de Dutch Water Week en het Watersportverbond een goede match?
“Met Lelystad, Almere en Amsterdam zitten we in een dichtbevolkt gebied en samen met onze partners kunnen we hier een festival, een publieksfestijn opbouwen. We hopen dat dit in de toekomst uitgroeit tot een geweldig promotiemoment van de watersport. Dat is een mooie ambitie. Op de nieuwe locatie kunnen we ook continuïteit bieden aan de World Cup op de kalender voor de komende jaren.”

Wat weten we nog niet van het Watersportverbond maar moeten we wél weten?
“De watersport is in populariteit enorm toegenomen, maar niet iedereen doet dat in verenigingsverband. En wij zijn juist ook de bond voor de watersportverenigingen. Er is dus heel veel potentieel op het water. Voor ons is het belangrijk om te laten zien dat wij en onze verenigingen van toegevoegde waarde zijn, als het gaat om bijvoorbeeld opleiding, begeleiding, verzekeringen, locatie- en materiaalkennis.”

Heb je nog een tip voor de bezoekers en waar kijk je zelf erg naar uit?
“Ik ben heel blij met de betrokkenheid van het Scheepvaartmuseum, waar we de Dutch Water Week ook zullen openen. Daar komen het oude en het nieuwe van de watersport samen. Dus dat is eigenlijk het eerste moment dat je als bezoeker niet mag missen. Verder kijk ik zelf heel erg uit naar Pampus, de eerste historische tribune in het wedstrijdzeilen. Met het zonnetje – zo stel ik me dat tenminste voor – en heerlijk eten binnen bereik, naar de races kijken.”

 

Meer Nieuws

Walibi Village biedt exclusieve korting voor Dutch Water Week

Walibi Village biedt exclusieve korting voor Dutch Water Week