In the Spotlight: Het Scheepvaartmuseum: vol liefde voor de watersport

In de aanloop naar de Dutch Water Week zetten we een aantal betrokkenen in de spotlights. Ook Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam doet mee aan de Dutch Water Week. Marleen Smit, hoofd Marketing & Communicatie, vertelt waarom dat eigenlijk een heel logische keuze is. “We vinden elkaar in de liefde voor de watersport.”

 

Wat is er te doen bij Het Scheepvaartmuseum in de Dutch Water Week?
“Kinderen kunnen bij ons op donderdag 26 en vrijdag 27 mei meedoen met Optimist on Tour. En wij bij ons museum ook de feestelijke Nederlandse teampresentatie hosten. Daarnaast worden er op het direct naast het museum gelegen Marine-terrein allerlei toffe watersportdemonstraties gegeven. Dus als je in ons museum op bezoek bent, kun je daar ook het een en ander van zien. Het is hartstikke leuk om die twee dingen met elkaar te combineren in een dagje uit.”

Waarom zijn de Dutch Water Week en Het Scheepvaartmuseum een goede match?
“We zijn een gastvrij museum met bruisende activiteiten in en buiten het museum. Daar past deelname aan deze mooie publieksweek heel goed bij. Ook hebben het Watersportverbond en ons museum veel met elkaar gemeen. The Future is Water is het motto van het Watersportverbond en ons motto is Water verbindt werelden. Dat sluit natuurlijk heel goed op elkaar aan. We vinden elkaar in de liefde voor watersport en het willen verbinden van nieuwe generaties. Ook delen we een grote betrokkenheid bij het thema duurzaamheid.”

Wat weten we nog niet van Het Scheepvaartmuseum maar moeten we wél weten?
“We hebben een heel mooie vaste tentoonstelling met jachtmodellen door de eeuwen heen, waar ook moderne boten zoals de Volvo Ocean Racer ABNAMRO1, winnaar van de race in 2006, te zien zijn. De tentoonstelling geeft een mooi beeld van de pleziervaart en van alle innovaties door de eeuwen heen. Oftewel, in Het Scheepvaartmuseum is het altijd Sail.”

Heb je nog een tip voor de bezoekers en waar kijk je zelf erg naar uit?
“Als je naar ons museum komt, ga dan vooral ook aan boord van de replica van het VOC-schip Amsterdam, die aan de steiger ligt. Zelf kijk ik uit naar de demonstraties op het Marine-terrein, met in het bijzonder de wakeboardwedstrijd op zaterdag.”

Meer informatie over Het Scheepvaartmuseum

Meer Nieuws

Watersportverbond neemt emissieloze waterstof H2-C boot als coachboot in gebruik

Watersportverbond neemt emissieloze waterstof H2-C boot als coachboot in gebruik

Dutch Water Week is duurzaam evenement

Dutch Water Week is duurzaam evenement

Dutch Water Week en Matchis trekken samen op

Dutch Water Week en Matchis trekken samen op