In the spotlight: Flevoland, veel water en onbeperkt ruimte

Fotografie Pim van der Maden

In de aanloop naar de Dutch Water Week zetten we een aantal betrokkenen in de spotlights. André de Vries is Brandmanager bij InFlevoland, de provincie die ambities durft uit te spreken. “We hebben heel wat te bieden. Dat gaan we de wereld laten zien.”

 

Wat is de rol van Flevoland in de Dutch Water Week?
“Flevoland wordt aan alle kanten omringd door water. Samen met Almere bieden we de ruimte om de komende jaren van de Dutch Water Week het grootste watersportevenement ter wereld te maken. We hebben de ruimte en we durven die ambitie daarom ook uit te spreken.”

Wat betekent de Dutch Water Week voor Flevoland?
“Door dit evenement kunnen we laten zien wat dit waterrijke gebied allemaal heeft te bieden. Niet alleen voor de professionele watersporter, maar ook voor de amateur. Beginner of gevorderd, jong en oud, van ieder niveau en in elke discipline. Of je nou wilt zeilen, surfen, suppen of foilen, noem het maar op. Het kan allemaal in Flevoland. En samen met de Dutch Water Week gaan we dat de komende jaren aan de hele wereld laten zien.”

Waarom zijn de Dutch Water Week en Flevoland een goede match?
“De organisatie van de Dutch Water Week is enorm ambitieus en daar worden wij in Flevoland enthousiast van. Dan gaan we nog wat harder lopen dan we normaal al doen. We hebben hier veel water en onbeperkt ruimte, het is dan ook niet voor niets dat watersport een van onze kernsporten is. Flevolandse waterbeleving, dat is wat we de bezoekers straks willen laten ervaren. Dit evenement draait niet alleen om de wedstrijden, maar ook om het sportplezier waarvoor de breedtesport in Flevoland ontzettend veel mogelijkheden biedt. Niet alleen kijken, maar ook zelf het water op.”

Wat weten we nog niet Flevoland maar moeten we wél weten?
“Flevoland en water zijn niet los te zien van elkaar. Flevoland is immers ontstaan uit het water. Door mensenhanden gemaakt. Hoe uniek is dat! Zelf weten we dat wel en we vertellen er graag over, dat de eilanden Urk en Schokland opeens op het droge kwamen te liggen na de inpoldering. Een bijzondere ontstaansgeschiedenis die je op verschillende manieren kunt ervaren en ontdekken. Zoals bijvoorbeeld in Batavialand, museum Schokland of ervaar het zelf fietsend door de polder en langs de dijken. Geniet van de weidse uitzichten en de ruimte.”

Waar kijk je zelf erg naar uit?
“Dat zijn toch wel de windsurf- en foilwedstrijden straks bij Hoekipa Dijk in Lelystad, met een lekker stevig windje. Het is al heel wat jaartjes geleden dat ik zelf voor het laatst onder de Urker vuurtoren, om de Ommelebommelestien en langs de randen van de Vormt surfte, maar ik vind het nog steeds prachtig om naar te kijken. Misschien raak ik wel geïnspireerd om het zelf weer te proberen.”

Heb je nog een tip voor de bezoekers?
“Die tip ligt in het verlengde van mijn vorige antwoord. Kom eens naar Urk met je surfplank, want het is daar niet alleen lekker vis eten, maar ook prima (kite)surfen! Ik kan het weten.”

 

 

Meer Nieuws

Watersportverbond neemt emissieloze waterstof H2-C boot als coachboot in gebruik

Watersportverbond neemt emissieloze waterstof H2-C boot als coachboot in gebruik

Dutch Water Week is duurzaam evenement

Dutch Water Week is duurzaam evenement

Dutch Water Week en Matchis trekken samen op

Dutch Water Week en Matchis trekken samen op