In the spotlight: eFoils, stap uit je comfortzone!

In de aanloop naar de Dutch Water Week zetten we een aantal betrokkenen in de spotlights. In deze aflevering is dat Cato Simons van Flying Fish eFoils, die in rap tempo een vrij nieuwe telg van de watersportfamilie geliefd maakt.

 

Wat is de rol van Flying Fish eFoils in de Dutch Water Week?
“Wij willen aan de wereld laten zien hoe gaaf eFoilen is. De Dutch Water Week is de ideale mogelijkheid om het publiek kennis te laten maken met deze tot nu toe onbekende maar super sensationele sport. Dat doen we door demonstraties te geven, waarbij iedereen het ook kan uitproberen. Jong en oud, met of zonder surfervaring.”

Wat is eFoilen precies?
“Je hebt misschien weleens een eFoil zien langskomen op de Amsterdamse grachten of op ander water, zonder dat je precies wist wat het was. Een eFoil is een elektrisch aangedreven surfboard met een zogenaamde hydrofoil: een mast met vleugel onder het surfboard. Bij genoeg snelheid tilt de vleugel de surfplank uit het water en laat je over het water vliegen. Het board kan zelfs een snelheid bereiken van meer dan dertig kilometer per uur. Je bent dus niet afhankelijk van wind of golven.” 

Waarom mogen de eFoils niet ontbreken bij de Dutch Water Week?
“De Dutch Water Week staat voor ons gelijk aan plezier op het water en laten zien waar je goed in bent. Het wordt een week waarin je oude en nieuwe vormen van watersport ontdekt en daar hoort eFoilen natuurlijk ook bij. Wij van Flying Fish eFoils grijpen deze kans met beide handen aan.”

Wat weten we nog niet van Flying Fish eFoils maar moeten we wél weten?
“Naast dat we Waydoo eFoils verkopen, hebben wij ook Flying Fish eFoil scholen door heel Nederland. In Amsterdam (Nieuwe Meer en IJburg) bijvoorbeeld, maar ook in Loosdrecht, Utrecht, Rotterdam, Heeg, Alkmaar en Groningen. Daar komen snel locaties in Nijmegen en Brabant bij. En we kijken naar uitbreiding in België. Straks is er overal in de buurt wel een school waar je het kunt leren.”

Heb je nog een tip voor de bezoekers?
“Stap tijdens de Dutch Water Week eens uit je comfortzone. Watersport draait om het spelen met de elementen, het genieten op het water en vooral heel hard gaan. Het eFoilen is hier ook een goed voorbeeld van, maar toch net een tikkeltje anders. We organiseren tijdens de week ook het tweede NK eFoilen, ga eens kijken. Daar kan zeker ook de vonk overslaan op nieuwe eFoilers.”

Kijk voor meer informatie op www.flyingfishfoils.nl

Meer Nieuws

Walibi Village biedt exclusieve korting voor Dutch Water Week

Walibi Village biedt exclusieve korting voor Dutch Water Week