In the spotlight: Batavia Stad, premium shopbeleving ‘op het droge’.

In de aanloop naar de Dutch Water Week zetten we een aantal betrokkenen in de spotlights. Bezoekers aan dit watersportfestijn kunnen zich naast de activiteiten op het water ook prima ‘op het droge’ vermaken in outletcenter Batavia Stad. ‘Op het gebied van belevenis hebben we een sterke match’, meent Scott Otte, marketing director bij Batavia Stad Fashion Outlet.

 

Wat is de rol van Batavia Stad in de Dutch Water Week?
 “Het evenement speelt zich onder meer in het water voor Lelystad af. Dat is zo’n beetje onze achtertuin. We zijn graag een goede buur en willen helpen om van dit nieuwe evenement een succes te maken. We stellen bijvoorbeeld een groot parkeerterrein met elektrische oplaadpunten beschikbaar, zodat bezoekers hun auto bij ons kunnen parkeren. Dat is op loopafstand van het water.”

Wat is de doelstelling van Batavia Stad tijdens de Dutch Water Week?
“In onze regio staat verbinding centraal. Door organisaties en evenementen aan elkaar te koppelen bundelen we onze krachten om dit event op de kaart te zetten. We kunnen zo meer mensen bereiken en laten zien hoeveel we als regio te bieden hebben: van natuur en cultuur tot sport en entertainment. Of je nu wandelt bij het Markermeer of komt shoppen bij ons in Batavia Stad, er is voor iedereen iets leuks te beleven. Lelystad is makkelijk bereikbaar is en een gevarieerd dagje is dus altijd dichtbij.”

Waarom zijn Batavia Stad en de Dutch Water Week een match?
“De Dutch Water week zorgt voor beleving en excitement voor bezoekers. Wij waren twintig jaar geleden het allereerste outletcenter en we houden het concept van onze fashionoutlet fris en verrassend. Dat doen we met acties als de Formule-1-bolide van Max Verstappen en de eerste eigen duurzame pop-up shop RE.love, die eind 2021 opende. Op het gebied van belevenis zie ik dus sowieso een sterke match. Daarnaast hebben we veel nautische merken als Protest, Helly Hansen, O’Neill en Brunotti, waardoor ook fans van watersport op het gebied van fashion aan hun trekken komen in Batavia Stad.”

Wat moeten we van Batavia Stad weten en weten we nog niet?
“De naamsbekendheid van Batavia Stad is ontzettend groot; 90% van de Nederlanders kent ons. Alleen weet niet iedereen dat ons aanbod in de afgelopen tien jaar grotendeels is vernieuwd met luxe, gerenommeerde merken zoals American Vintage en Reiss. Ook openen steeds meer lokale merken een winkel in onze shopstad. My Jewellery is daar een goed voorbeeld van. Batavia Stad heeft zich getransformeerd van koopjesdorp naar een premium shopbeleving, met als voordeel dat je altijd met korting van 30% tot 70% kunt shoppen.”

Waar kijk je zelf naar uit in de Dutch Water Week?
“De Dutch Water Week zorgt gegarandeerd voor nieuw publiek dat naar Lelystad en omstreken afreist. Daar kijken we natuurlijk naar uit. Ik kan geen betere plek bedenken dan onze eigen regio waar mensen op veel manieren kunnen genieten. Het volgen van de wedstrijden combineren met een bezoek aan Batavia Stad is dan ook mijn beste tip voor de bezoeker aan de Dutch Water Week.”

 

Meer Nieuws

Walibi Village biedt exclusieve korting voor Dutch Water Week

Walibi Village biedt exclusieve korting voor Dutch Water Week